try another color:
try another fontsize: 60% 70% 80% 90%
Bon Relax
Urbanització de Sant Pere Pescador

S'implanta un parc urbà de salut al Bon Relax

warning: readfile(http://www.armentera.com/node/7): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /chroot/home/bonrelax/bonrelax.com/html/includes/common.inc(1743) : eval()'d code on line 3.

Divendres dia 6 de maig s'ha instal·lat un parc urbà de salut al Bon Relax gràcies a DipSalut, entitat que depèn de la Diputació de Girona.

Els tècnics l'han instal·lat entre la tercera torre i la petanca per que sigui més aprofitat. L'emplaçament és un lloc públic tot i que cal fer notar que coindideix en un lloc de pas i on a l'estiu s'hi aparquen força vehicles.

En total, Dipsalut ha cedit 181 Parcs Urbans de Salut a 105 municipis de la demarcació de Girona. Per comarques, l’Alt Empordà és la que compta amb més Parcs. Concretament, amb 53. La Selva en té 28. El Baix Empordà, 27 i el Gironès, 25. A la comarca de la Garrotxa hi ha 17 Parcs. Al Pla de l’Estany compten amb 15 equipaments. El Ripollès i la Cerdanya en tenen 9 i 7 respectivament. La seva instal·lació va començar el mes de novembre i ha finalitzat aquest divendres 6 de maig*.

Per ensenyar a utilitzar els Parcs Urbans de Salut s’han programat sessions d’exercici dirigides en cadascun dels equipaments. Es pot conèixer la programació de les dinamitzacions consultant el web de Dipsalut, www.dipsalut.cat.

Els Parcs Urbans de Salut són conjunts d’aparells –amb molt poca distància entre ells que conformen un circuit per fer exercici físic moderat. Han estat dissenyats per una comissió d’experts per tal de garantir la seguretat i idoneïtat dels exercicis que s’hi realitzen. Amb la cessió als municipis d’aquests equipaments, Dipsalut busca potenciar l’activitat i l’exercici físic regular entre tots els sectors de la població, combatent i prevenint així un dels principals problemes de les societats desenvolupades: l’obesitat i les afeccions que se’n deriven. La intenció és fer que l’activitat i l’exercici físic siguin del tot accessibles per a tothom, independentment de l’edat, de la condició socioeconòmica (un dels principals determinants de l’estat de salut), del municipi on es resideix o de les limitacions d’horaris.

Pel que fa a les Xarxes d’Itineraris Saludables, fins el moment, s’ha completat la de Platja d’Aro, Fontanals de Cerdanya, Bescanó, Sant Feliu de Guíxols, Riudellots de la Selva, Sant Joan de les Adadesses, Llambilles, Vilajuïga i Pedret i Marzà.

Durant aquest mes de maig s’ha iniciat el muntatge de les Xarxes de Madremanya, Sant Jaume de Llierca, Palau-sator, Les Planes d’Hostoles, Celrà i Besalú, Tortellà, Salt, La Cellera i Porqueres